منوعات

هل الجامعة العربية المفتوحة معتمدة في السعودية 2022

inhoudsopgave

Studenten vragen: Is de Arab Open University geaccrediteerd in Saoedi-Arabië 2022? Dit is om de sterkte en omvang van de accreditatie te kennen van het certificaat dat is uitgegeven door de Arab Open University in het Koninkrijk Saoedi-Arabië en andere gelieerde universiteitsafdelingen. De Arab Open University heeft een aanzienlijk aantal in Arabische landen en biedt een scala aan brede specialisaties binnen bacheloropleidingen en andere, en via de referentiewebsite kan de bezoeker meer te weten komen over de specialisaties van de Saudi Open University en de sterkte van het door haar afgegeven certificaat.

المحتويات

Informatie over de Arabische Open Universiteit

De Arab Open University kan worden omschreven als een van de belangrijkste regionale onderwijsinstellingen zonder winstoogmerk in de Arabische wereld en bezit een aantal vestigingen die verspreid zijn in Arabische landen. De Arabische Golf voor Ontwikkeling kondigde in 1996 aan een gezamenlijke Arabische universiteit die het open onderwijssysteem toepast, wat het flexibiliteit geeft in termen van het aanpassen van het leerproces aan de omstandigheden en mogelijkheden van studenten op een non-profit manier om de ontwikkeling op wetenschappelijk, cultureel en sociaal gebied te begeleiden.


Later zou de universiteit dat concept-initiatief (AD 2002) ter plaatse ontwikkelen en in samenwerking met de Open University in het Verenigd Koninkrijk vertaald worden naar een geïntegreerde universiteit, die op alle niveaus een reeks ontwikkelingsdoelen zou dragen, verspreid in elk van de volgende Arabische landen:

  • De Egyptische Arabische Republiek.
  • Koninkrijk Saoedi-Arabië.
  • Sultanaat van Oman en Sultanaat van Palestina.
  • Republiek Soedan.
  • Bahrein.
  • het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië.
  • Republiek Libanon.
  • Koeweit.

Is de Arab Open University geaccrediteerd in Saoedi-Arabië 2022?

De Arabische Open Universiteit in het Koninkrijk Saoedi-Arabië Geaccrediteerd en volledig en absoluut erkend door het Saoedische ministerie van Onderwijs. Het is een van de Saoedische universiteiten die specialisaties aanbieden volgens normen die consistent zijn met de controles van het ministerie in alle andere universiteiten. Het is vermeldenswaard dat de Arab Open University sterke partnerschappen heeft met andere universiteiten, met name de Open University in het Verenigd Koninkrijk , die als een van de beste universiteiten kan worden beschouwd. Dit geeft het door Arab Open afgegeven certificaat een extra sterkte en accreditatie in een aanzienlijk aantal Arabische en regionale landen.

Tegelijkertijd erkent het Saoedische ministerie van Onderwijs de certificaten die zijn afgegeven door de open onderwijssystemen buiten het Koninkrijk niet, daarom wordt alleen het certificaat dat is afgegeven door de Arabische Open Universiteit in het Koninkrijk erkend door het ministerie van Onderwijs. Wat betreft het certificaat dat is afgegeven door andere takken van dezelfde universiteit, deze is niet geaccrediteerd.De details van de accreditatie van een tak van een universiteit kunnen worden bevestigd door te communiceren met het Saoedische ministerie van Onderwijs. Het is vermeldenswaard dat de Arab Open University in Saoedi-Arabië heeft zijn officiële accreditatie op basis van zijn onderwerping aan het evaluatie- en accreditatiesysteem, via het volgende:

  • Externe evaluatie: Dat gebeurt via de Open University in Groot-Brittannië.
  • Lokale beoordeling: Het wordt verkregen via het Saoedische ministerie van Onderwijs.
  • Interne beoordeling: Het is een interne evaluatie door de universiteit via de Universitaire Assurance Unit in het Koninkrijk.
  • Beoordeling student: Het is een evaluatie van externe examinatoren.

Zie ook: Rangschikking van Saoedische universiteiten lokaal en internationaal, naar voorkeur

Majors van de Arabische Open Universiteit in Saoedi-Arabië 2022

De Arab Open University in het Koninkrijk Saoedi-Arabië heeft een aantal specialisaties beschikbaar gesteld die voldoen aan de behoeften van de lokale markt, in verhouding tot de educatieve en financiële mogelijkheden van de student. Deze universiteit heeft elk van de volgende specialisaties verzorgd:

  • Faculteit Computerwetenschappen: Het is een van de belangrijkste faculteiten die zijn aangesloten bij de Arab Open University in het Koninkrijk en heeft de volgende specialisaties opgeleverd:
    • Bachelor Bedrijfskunde (Boekhouding).
    • Bedrijfskunde (Boekhouding in het Arabisch).
    • Afdeling Bedrijfskunde (Marketing).
    • Bedrijfskunde (Systemen).
  • Faculteit Computerwetenschappen: Het is ook een van de belangrijke hogescholen die jaarlijks een aantal studenten aantrekt, volgens de volgende afdelingen en velden:
    • Bachelor’s degree in informatietechnologie en informatica.
    • Informatie- en computertechnologie (informatica).
    • Informatietechnologie en computerprogramma (Computing with Business).
    • Informatietechnologie en computergebruik (netwerken en beveiliging).
    • Afdeling Informatietechnologie en Informatica (Web Development).
  • Faculteit der Taalwetenschappen majors: Het is een van de hogescholen die gespecialiseerd is in Engelse taal- en letterkunde en is gebaseerd op het sponsoren van de specialisatie (Engelse taal- en letterkunde) en het verlenen van een bachelordiploma op dit gebied aan zowel mannelijke als vrouwelijke studenten die dat willen.

Lees ook: Voorwaarden voor toelating tot Saoedische universiteiten 1443

Voorwaarden en criteria voor toelating tot de Arab Open University 2022

Het decanaat van de Arabische Open Universiteit in het Koninkrijk Saoedi-Arabië heeft een aantal voorwaarden aangekondigd waaraan studenten moeten voldoen om hun registratieverzoek te accepteren, en deze zijn als volgt:

  • De mannelijke of vrouwelijke student moet een middelbare schooldiploma hebben van het Saoedische ministerie van Onderwijs.
    • Wel moet een officieel attest van het Ministerie van Onderwijs worden bijgevoegd als het attest van buiten het Koninkrijk komt.
  • De student moet slagen voor de prestatietest en de proeve van bekwaamheid die worden verstrekt door het National Center for Measurement.
  • Het middelbare schoolcertificaat moet in de wetenschappelijke richting zijn om aanvragen voor registratie in de computerfaculteit van de universiteit te accepteren, en de toelating van afgestudeerden van de middelbare school voltooit geen literaire tracks.
  • Voorwaarden voor inschrijving aan de universiteit: Het kwam als volgt:
    • De student kan zich aansluiten bij de universiteit om bepaalde cursussen te volgen, onder de classificatie van (niet-ingeschreven studenten) onder de voorwaarden die worden gesteld door de Universiteitsraad.
    • Een student die in een van de voorgaande jaren (onbeperkt) heeft gestudeerd, kan zich inschrijven voor een van de specialisaties van de universiteit.
      • Wat niet in strijd is met de toelatingseisen, aangezien de cursussen die hij eerder heeft gevolgd, worden meegeteld als ze overeenkomen met de cursussen die hij studeert in het gekozen academische programma, en ze worden in zijn nieuwe academische record geplaatst met de cijfers die hij in deze cursussen heeft behaald.
  • Vereisten voor papieren en documenten die vereist zijn op de universiteit:
    • Een kopie van het middelbare schooldiploma van de student of het equivalent daarvan moet samen met het officiële ministeriële attest worden meegebracht.
    • De student dient een kopie van de persoonlijke statuskaart bij te voegen.
    • Het is belangrijk om een ​​bewijs van betaling van het universitaire toegangsgeld mee te nemen, dat komt na het bepalen van het niveau waarop de studie wordt uitgevoerd.
    • Twee pasfoto’s van 4 * 6 zijn vereist.
    • Voeg een paspoort en een kopie ervan toe.

Zie ook: Erkende universiteiten in Saoedi-Arabië

Studiekosten aan de Arab Open University in Saoedi-Arabië

De Arabische Open Universiteit in het Koninkrijk Saoedi-Arabië vereist een pakket verlaagde universiteitskosten voor elk van de door haar uitgegeven majors, en het kwam voor het jaar 1443 AH als volgt:

De kosten van de semesterstudie aan de Arab Open University

Het decanaat van toelating en registratie verduidelijkte de kosten die de student moet betalen voor één semester, wat evenredig is aan het aantal academische vakken waarvoor de student zich heeft ingeschreven, dat ligt tussen (5000 en 8000) Saoedische riyals, op voorwaarde dat dit bedrag elk van de volgende zaken: boeken, studietassen en vergoedingen Registratie, technische diensten en algemene diensten die de student ontvangt tijdens zijn opleiding in het semester, aangezien deze kosten variëren in het zomersemester en inclusief (15%) btw.

Wat betreft de bachelorgraad in het College of Business Administration met een Arabische major in Accounting, variëren de kosten voor een semester van (6000 tot 9000) Saoedische riyals, waarbij de waarde van het studie-uur (600 Saoedische riyals) is en de semesterkosten omvatten (boeken, studietassen, technische diensten en verschillende soorten andere diensten, en deze vergoedingen variëren ook in het zomersemester om (15%) van de belasting over de toegevoegde waarde te omvatten.

Tarieven voor Arabische Open University Services in Saoedi-Arabië

De Arab Open University in het Koninkrijk Saoedi-Arabië heeft de vergoedingen aangekondigd voor de diensten die zij aan de student levert, en deze zijn als volgt:

​​Service geleverd Kosten kosten
Eenheidsprijs voor algemene studies 299 SAR
Eenheidsprijs voor programmastudies 312 SAR
​Registratiekosten 437 SAR
Heruitgifte van de universiteitskaart 64,4 SAR
Overboekingskosten filiaal 517.5 SAR
klacht ​215.05 SAR
Kosten rekeningafschrift ​21.85 SAR
​Academische recordvergoeding​ ​43.7 SAR
Transferkosten tussen programma’s 431,25 SAR
​Inhaalexamengeld / half semester / finale 561.2 SAR
Afstudeercertificaat 431,25 SAR
afstudeerjurk ​287,5 SAR
Examengeld in een ander filiaal buiten het Koninkrijk 431,25 SAR
Examengelden in een ander centrum in het Koninkrijk 215.625 SAR
Laatste herexamengeld ​215.625 SAR

Voordelen van studeren aan de Arab Open University

De Arab Open University biedt studenten die zijn ingeschreven voor de majors die zijn aangesloten bij haar faculteiten een aantal belangrijke voordelen, namelijk:

  • De Arab Open University wordt beschouwd als een van de grootste Arabische universiteiten met meerdere vestigingen in de Arabische wereld, aangezien het de enige is met negen vestigingen in verschillende landen, waardoor de universiteit een ruime keuze aan academische en deskundige competenties heeft om de student de beste van hen.
  • De Arab Open University wordt beschouwd als een van de internationale universiteiten die is geaccrediteerd door de Open University in het Verenigd Koninkrijk.
  • Het wordt beschouwd als een van de humanitaire universiteiten die haar deuren hebben geopend om studenten te ontvangen volgens het doofstomme programma en andere in de Arabische wereld.
  • De Arab Open University vertrouwt op het open en gemengde onderwijssysteem, dat wordt beschouwd als een van de nieuwste internationale onderwijssystemen, dat face-to-face en afstandsonderwijs in hetzelfde academische jaar combineert.
  • De universiteit bevat onder haar campussen het grootste aantal Arabische en internationale nationaliteiten, met een bevolking van meer dan (100 nationaliteiten).
  • De universiteit is onderworpen aan vier soorten prestatie-evaluatie, wat haar een betrouwbare internationale accreditatie geeft, namelijk:
    • Externe evaluatie: Dat gebeurt via de Open University in Groot-Brittannië.
    • Lokale beoordeling: Het wordt verkregen via het Saoedische ministerie van Onderwijs.
    • Interne beoordeling: Het is een interne evaluatie door de universiteit via de Universitaire Assurance Unit in het Koninkrijk.
    • Beoordeling student: Het is een evaluatie van externe examinatoren.

Register voor nieuwe studenten Aan de Arabische Open Universiteit

Een student die zich wil inschrijven via de specialisaties van de Arab Open University kan dit elektronisch doen via de volgende stappen:

  • Rechtstreeks toegang tot de officiële aanvraag voor toelating tot de universiteit.
  • Zie de wetten, bijzondere instructies en voorwaarden van de universiteit.
  • Klik op het vakje onderaan het scherm om te bevestigen dat u de ontvangen instructies hebt gelezen en ermee akkoord gaat.
  • Voer alle vereiste informatie in de registratieaanvraag in, in de daarvoor bestemde velden, namelijk:
    • persoonlijke informatie.
    • software.
    • basis informatie
  • Voeg de vereiste papieren documenten en de bewijsstukken als volgt toe:
    • Voeg een middelbare schooldiploma toe (rekening houdend met het feit dat het moet worden geattesteerd als het van een derde partij is).
    • Voeg een geldig paspoort toe.
    • Voeg een identiteitsbewijs of woonplaats toe (indien de woonplaats van de student geldig moet zijn).
    • Voeg een recente (4) persoonlijke foto toe.
  • Klik op het tabblad onderaan het scherm, wat betekent dat u bevestigt dat de informatie in de toepassing waar en nauwkeurig is.
  • Dien uw aanvraag in en wacht op het toelatingsresultaat.

Bekijk ook: Online geaccrediteerde universiteiten in Saoedi-Arabië

De officiële website van de Arab Open University in Saoedi-Arabië arabou.edu.sa

De Arab Open University is onderworpen aan vier evaluatie-examens die verband houden met haar universitaire systeem, wat het door haar afgegeven certificaat de bevoegdheid geeft van accreditatie en officiële erkenning in verschillende Arabische en internationale landen.

Hier brengen we u naar het einde van het artikel dat we hebben behandeld Is de Arab Open University geaccrediteerd? We hebben de regels en paragrafen doorlopen om de Arab Open University te introduceren en of het Arab University-certificaat is geaccrediteerd of niet, om uiteindelijk af te sluiten met de link naar de officiële website van de Arab Open University.

                     
السابق
أسعار تذاكر حفلة رابح صقر جدة في موسم جدة 2022
التالي
ولد الملك سلمان عام؟ – سؤالك

اترك تعليقاً