منوعات

شروط الابتعاث بعد الثانوي 1444 ونظام المنح الداخلية ومسار التميز

inhoudsopgave

Dat Voorwaarden post-secundaire beurs Dit is wat we tussen de paragrafen en regels van dit artikel zullen bespreken, aangezien een groot aantal studenten in het Koninkrijk Saoedi-Arabië geïnteresseerd zijn in de voorwaarden voor het studiebeursproces na het behalen van de algemene secundaire fase, of het nu gaat om literaire of wetenschappelijke afdelingen en tracks, van studenten die hun studie in het buitenland willen voortzetten en voltooien. Via de referentiewebsite kan de student meer te weten komen over de documenten die vereist zijn voor toelating tot het beursproces en de voorwaarden voor beurzen na het behalen van de middelbare school.

المحتويات

Wat is een postsecundaire beurs?

Post-secundaire beurzen kunnen worden gedefinieerd als de student die zijn zaken regelt om zijn universitaire studies te voltooien binnen een educatieve missie in het buitenland, die plaatsvindt via het Koninkrijk Saoedi-Arabië en in het bijzonder via het ministerie van Onderwijs. optimale investering in deze geesten en praktische deelname aan de opbouw van de natie en de nationale economie op verschillende niveaus, inclusief het sponsoren van het externe beursproces dat het Koninkrijk beschikbaar heeft gesteld binnen de voorwaarden en criteria die moeten worden aangenomen om de aanvraag voor een beurs in het buitenland goed te keuren.


Beurzen worden naar het buitenland gestuurd om een ​​van de universitaire graden te behalen die volgen op de secundaire fase van de student, aangezien ze elk van de graden (bachelordiploma, diplomadiploma, masterdiploma en andere) omvatten binnen een breed scala aan opties en universitaire specialisaties, met name engineering , geneeskunde, verpleegkunde, natuurwetenschappen, luchtvaartwetenschappen e.d. Een van de afdelingen, waarin de student aan zijn eigen voorwaarden en criteria moet voldoen om de beursaanvraag te accepteren.

Post-secundaire beurzen zijn onderverdeeld in interne beurzen voor universiteiten en hogescholen op het grondgebied van het Koninkrijk Saoedi-Arabië, en externe beurzen waarmee de student naar buitenlandse universiteiten wordt gestuurd om het behalen van academische kwalificaties te voltooien.

Zie ook: Onderscheidingen van het pad van excellentie voor beurzen

Post-secundaire beursvoorwaarden 1444

De commissies die het proces van externe beurzen regelen, stellen een reeks voorwaarden vast waaraan moet worden voldaan om de aanvraag voor externe beurs voor het behalen van het universitaire diploma, volgens de vereiste trajecten, te accepteren.Deze voorwaarden zijn als volgt:

  • De student moet een middelbare schooldiploma hebben tijdens de studie die vereist is voor een beurs.
    • Mits deze verklaring ambtshalve gelijkwaardig is als deze afkomstig is van partijen buiten het Koninkrijk.
  • Een student die van een externe beurs wil profiteren, moet een Saoedische staatsburger zijn, aangezien buitenlanders niet worden geaccepteerd.
  • De student moet slagen voor de medische keuring die het ministerie voorbereidt.
  • Het slagen voor de cognitieve vaardigheidstests van de student.
  • De student die is afgestudeerd aan de middelbare school, mag niet werkzaam zijn in een van de overheidssectoren in het Koninkrijk Saoedi-Arabië.
  • De student moet in het bezit zijn van een goedgekeurd academisch recorddocument.
  • Het is vereist om de vereiste classificatie te behalen als voorwaarde voor emissie en niet lager te zijn dan het gespecificeerde niveau.
  • De student dient het opleidings- en stagejaar met goed gevolg te hebben doorlopen.
  • Aan de leeftijdsvoorwaarde moet worden voldaan, zoals vermeld in de paragrafen die de acceptatie regelen in elke cursus van externe wetenschap.
  • De student dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort.
  • In het geval van vrouwelijke studenten moet de schriftelijke toestemming van de voogd en de aanwezigheid van een mahram om haar tijdens de studieperiode te vergezellen, worden bijgevoegd.
  • De student moet ervoor zorgen dat hij slaagt voor de praktijktesten en het persoonlijk gesprek waarop de beursvoorwaarden zijn gebaseerd.
  • Voeg binnen de aangegeven data alle belangrijke documenten bij de registratieaanvraag.

Zie ook: Rangschikking van Saoedische universiteiten 2022 lokaal en wereldwijd volgens voorkeur

Welke documenten zijn vereist voor een postsecundaire beurs? 1444

De papieren die na de middelbare school vereist zijn, zijn een reeks documenten en documenten die de commissie die het onderwerp externe beurzen organiseert bepaalt, en de student moet ze invullen als voorwaarde voor het accepteren van de beursaanvraag volgens het voorgestelde pad.Deze papieren zijn als volgt:

  • Voeg het originele diploma van het algemeen secundair onderwijs bij, op voorwaarde dat een officiële verklaring, gecertificeerd door de officiële autoriteiten van het Saoedische ministerie van Onderwijs, moet worden overlegd als het secundair diploma van buiten het Koninkrijk komt.
  • Een ondertekend certificaat dat bevestigt dat de student een goede geschiedenis, een goede reputatie en uitstekend gedrag heeft.
  • Voeg een kopie van een geldige burgerlijke identiteitskaart of een kopie van het familieboek van de bursaalaanvrager toe.
  • Voeg een geldig paspoort toe met minimaal twee witte pagina’s.
  • Voeg het studiebeursformulier toe nadat het correct is ingevuld met volledige persoonlijke informatie en in de daarvoor bestemde vakken. Dit formulier kan elektronisch worden verkregen en bekeken via de website van het ministerie “”.
  • Alle documenten bijvoegen die de commissie nodig heeft, registreren binnen de deadline die is vermeld in de aanvraagverklaring en wachten op de uitgifte van lijsten met acceptatie van beurzen en resultaten.

Algemene voorwaarden voor excellentiebeurs 1444

Het is een van de sporen van de externe beurzenprogramma’s van de bewaarder van de twee heilige moskeeën, die tot doel heeft de visie van 2030 te realiseren. De voorwaarden voor postsecundaire beurzen volgens het excellentietraject zijn als volgt:

  • De student moet de Saoedische nationaliteit hebben.
  • Dat de leerling zich goed gedraagt ​​en gedraagt.
  • De student moet directe, onvoorwaardelijke toelating krijgen in een van de genoemde specialisaties en onderwijsinstellingen.
    • Om in aanmerking te komen voor een bachelor-, master- of doctoraatstitel.
    • Op voorwaarde dat het geaccepteerde programma academisch is, niet uitvoerend.
  • De studie van de student moet plaatsvinden in het land van het hoofdcentrum van de onderwijsinstelling.
  • Heb een regelmatig schoolpatroon.
  • Voeg een geattesteerd certificaat bij waarin de onderwijskwalificatie wordt gewijzigd, als deze afkomstig was van een entiteit buiten het Koninkrijk.
  • De informatie die tijdens de registratie wordt verstrekt, moet correct zijn.
    • Elk verzoek dat valse informatie bevat, wordt echter geannuleerd.

Zie ook: Erkende universiteiten in Saoedi-Arabië 2022

Wat is interne beurs in Saoedi-Arabië?

Interne beurs in Saoedi-Arabië kan worden gedefinieerd als: Een programma uitgegeven door het Saoedische ministerie van Onderwijs, dat zorgt voor alle registratie- en studiekosten voor de student die wordt toegelaten tot het interne beurzenprogramma aan particuliere en overheidsuniversiteiten en hogescholen. Met verschillende universitaire graden, van diploma’s tot masterdiploma’s, en de interne beurs wordt het beurzenstelsel genoemd, aangezien de student al zijn rechten aan de universiteit verkrijgt zonder enige vergoeding te betalen, en zonder dat de student buiten het Koninkrijk hoeft te reizen om de universiteit te behalen diploma dat hij wenst volgens het secundaire traject dat hij bezit, waar ze gedurende de jaren van studie worden gesponsord, zolang de student voldoet aan de voorwaarden en het tarief dat van hem wordt vereist om de beurs of beurs te voltooien.

Interne beursvoorwaarden 1444

De instanties die het proces en de programma’s regelen van interne beurzen of beurzen die studenten op verschillende studieniveaus sponsoren, hebben een aantal voorwaarden aangekondigd en verduidelijkt die variëren naargelang het certificaat dat de student bezit en op basis waarvan hij overgaat tot het behalen van een hogere graad Deze voorwaarden zijn in overeenstemming met de volgende regels:

Interne beursvoorwaarden voor afgestudeerden van de middelbare school 1444

De instanties die beurzen en interne beurzen reguleren, hebben een pakket interne post-secundaire beursvoorwaarden aangekondigd, die de concurrentie en excellentie in verschillende stadia vergroten.Deze voorwaarden zijn als volgt:

  • De student moet de Saoedische nationaliteit hebben en een buitenlandse studiebeurs wordt niet geaccepteerd.
  • De student moet van goed gedrag en gedrag zijn.
  • Het percentage en de mogelijkheid om beurzen te accepteren neemt toe als de student is ingeschreven bij onderwijsinstellingen die zijn geregistreerd in het beurzenprogramma.
  • Als de student de termijn voor het behalen van het diploma niet overschrijdt.
  • Het verhoogt de acceptatiegraad van de mannelijke of vrouwelijke student als hij is geregistreerd in het universitaire of particuliere hogeschoolsysteem.
    • Op voorwaarde dat het aantal credit-uren in een semester niet minder is dan (12) academische uren.
  • De student moet een algemeen gemiddelde hebben behaald van niet minder dan een zeer goed gemiddelde (80%).
    • Op voorwaarde dat de gemiddelde score op de algemene bekwaamheidstest niet lager mag zijn dan (65%).
  • De student mag niet werkzaam zijn in de publieke of private sector.
  • De student moet een middelbare schooldiploma hebben van een openbare middelbare school.

Beursvoorwaarden voor afgestudeerden van gezondheidsdiploma’s 1444

Uitgaande van het belang van de gezondheidssectoren in het land, werkte de General Authority for Scholarship aan de ontwikkeling van een pakket voorwaarden voor de ontwikkeling van eerlijke concurrentie en de vereiste superioriteit, en deze kwamen als volgt:

  • De student moet de Saoedi-Arabische nationaliteit hebben, aangezien ingezeten buitenlanders niet worden geaccepteerd.
  • De student moet van goed gedrag en gedrag zijn.
  • De student moet zijn ingeschreven bij de onderwijsinstellingen die zijn geregistreerd in het beursprogramma.
  • De student mag de gestelde termijn voor het behalen van de graad die hij bezit niet overschrijden.
  • Het verhoogt de acceptatiegraad van de mannelijke of vrouwelijke student als hij is geregistreerd in het universitaire of particuliere hogeschoolsysteem.
    • Op voorwaarde dat het aantal credit-uren in een semester niet minder is dan (12) academische uren.
  • In het geval dat de student een hoog cijfer van ten minste zeer goed heeft behaald in het bezit van een gezondheidsdiploma.
  • Indien de student in het bezit is van een geldige beslissing van de Saudi Health Authority met betrekking tot de indeling en beroepsregistratie van het erkende schakelprogramma.
  • De student mag geen werknemer zijn in de publieke of private sector van de staat.
  • Als de student bekwaam is en Engelse taalvaardigheid heeft.
    • Dit wordt beslist na het behalen van een score van niet minder dan (425) in een van de tests die de mate van Engelse taalvaardigheid meten, in het papieren TOEFL-examen of andere gelijkwaardige examens.

Bekijk ook: Online geaccrediteerde universiteiten in Saoedi-Arabië

Voorwaarden voor beurzen voor bacheloropleidingen 1444

Om aanvragen voor studentenregistratie binnen het beurzenprogramma of interne beurzen voor de bacheloropleiding te accepteren, zijn een aantal voorwaarden gesteld die de concurrentie vergroten en aanleiding geven tot excellentie, en deze zijn als volgt:

  • Als de student een Saoedische staatsburger is, worden ingezeten buitenlandse studiestudenten niet geaccepteerd.
  • Als de student goed gedrag en gedrag vertoont.
  • Het is vereist dat de student is ingeschreven bij de onderwijsinstellingen die zijn geregistreerd in het beursprogramma.
  • De student moet het diploma hebben behaald binnen de gestelde termijn, zonder overschrijding.
  • Vergroot de kans op toelating als de student is ingeschreven aan een particuliere universiteit of hogeschool.
    • Op voorwaarde dat het aantal academische uren beperkt tot de student in één semester niet minder mag zijn dan (12) academische uren.
  • De student dient zich te committeren aan de reguliere systeemregistratie van de universiteit.
  • Het specialisatietraject van de student moet compatibel zijn met de specialisaties die door het beursprogramma worden gesponsord.
    • De beurzen zijn gebaseerd op financiering en het betalen van collegegeld volgens specifieke specialisaties.
  • De vergoedingen voor interne beurzen voor de specialisatie mogen de gespecificeerde limiet van vergoedingen niet overschrijden, wat het maximum is, bijvoorbeeld:
    • De vergoedingen voor het College of Medicine en het College of Dentistry gespecificeerd voor beurzen worden geschat (70.000 Saoedische riyals).
    • De vergoedingen van het College of Medical Sciences, het College of Pharmacy en het College of Nursing gespecificeerd voor de beurs worden geschat (55.000 Saoedische riyals)
    • De kosten van het College of Engineering and Computer gespecificeerd voor de beurs worden geschat (45.000 Saoedische riyals)
    • De vergoedingen van het College voor Administratieve Wetenschappen, Recht en Onderwijs gespecificeerd voor de beurs worden geschat (40.000 Saoedische riyals).
  • Het cumulatieve cijferpuntgemiddelde moet minimaal goed zijn.
  • De student moet Engelse taalvaardigheid hebben, gemeten aan de hand van een examen.
  • Het moet gebaseerd zijn op het behalen van een score van niet minder dan (450) in het TOEFL-papieren examen of andere gelijkwaardige examens, aangezien dit alle disciplines omvat die bij de studie van hun curricula op de Engelse taal vertrouwen.

Voorwaarden voor interne beurzen voor masters 1444

Er is een pakket voorwaarden opgesteld dat het proces van het accepteren van interne beurzen voor het behalen van een masterdiploma sponsort. Het proces van hun acceptatie zorgt voor het aanmoedigen van concurrentie, sponsoring van vooraanstaande mensen en hun kwalificatie om deel te nemen aan natievorming. beurzen zijn als volgt:

  • De student moet houder zijn van de Saoedische nationaliteit.
  • De student is verplicht zich goed te gedragen en te gedragen.
  • Vergroot de kans op toelating als de student is ingeschreven bij onderwijsinstellingen die zijn geregistreerd in het beurzenprogramma.
  • De student dient de bacheloropleiding af te ronden met een algemeen cijfer van maar liefst zeer goed.
  • De student moet zich binnen een traject bevinden dat wordt gedekt door de majors die worden gesponsord door de beurs of het interne beurzensysteem.
  • Het cijfer van de student tijdens de studiefase mag niet minder dan zeer goed zijn, anders vervalt de beurs.
  • Het beursprogramma mag het gespecificeerde aantal (70.000) Saoedische riyals per jaar niet overschrijden.

Hier brengen we u naar het einde van het artikel dat we hebben behandeld Post-secundaire beursvoorwaarden 1444 We zijn verder gegaan met de definitie van externe beurzen en de voorwaarden voor beurzen en de papieren die daarvoor nodig zijn, en we zijn verder gegaan met interne beurzen en de voorwaarden voor elk van de onderwijsfasen.

                     
السابق
كم معدل قبول شبه طبي 2022؟
التالي
الدوري الاسباني سبورت: رونالدينيو لعب دورًا كبيرًا في حسم صفقة رافينها لـ برشلونة

اترك تعليقاً